7 Haziran 2016 Salı

Göz Kanlanması Nedenleri

Göz kanlanması gözün beyaz bölümünde bulunan damarların genişlemesi sonucu, damarlarda kan toplanmasıyla oluşur. Çoğu kez önemsenmeyen Göz Kanlanması Nedenleri aynı zamanda tiroid, enfeksiyon, üveit (gözdeki damarların iltihaplanması) gibi hastalıkların da habercisi olabilir. Göz kanlanması; gözlerde kaşıntı, görmede bulanıklık, ağrı, akıntı gibi belirtilerle kendini gösterebilir.

Göz Kanlanmasının Nedenleri gündelik alışkanlıklarımız olabileceği gibi ciddi tıbbi sorunlar da olabilir. Aşırı kitap okuma, uzun süre bilgisayar kullanımı, dikkat gerektirin ince işçilik gerektirin el işleri, lens kullanımı, gözün sert bir cisimle yaralanması, sert öksürmek, alkol alınması, güneşte veya rüzgârda kalmak, gözleri ovuşturmak ve uykusuzluk başlıca nedenlerdendir.

Göz Kanlanmasının Diğer Nedenleri

 1. Gözde kuruluk
 2. Hamileliğe bağlı vücutta oluşan değişiklikler
 3. Kornea ülser: Görme yetisini riske sokar. Gözde akıntı ve ağrı oluşturur.
 4. Oküler herpes hastalığı: Gözde şişlik görülür. Tedavisi yapılmazsa kornea nakli gerektirebilir.
 5. Uveit: Kalıcı görme hasarına yol açılabilir. Tedavisi geciktirilmemelidir.
 6. Glokom hastalığı: Zamanla artarak nükseder. Tedavisi yapılmazsa göz içerisindeki basınç birden yükselir. Görme kaybına neden olur.
 7. Vitamin eksikliği: A, B2 ve B6 vitamini eksikliği.
 8. Alerji: Yabancı maddelere karşı bağışıklığınızın verdiği tepki
 9. Göz kuruluğu: Gözyaşı bezleri tarafından yeteri kadar gözyaşı üretilememesi sonucunda oluşur. Suni gözyaşı üretilerek kontrol altına alınabilir.
 10. Blefarit: Kirpik diplerinde oluşan iltihaptır. Tedavi sonucu iyileşir ancak bir zaman sonra tekrar eder.
 11. Pjerjium: Gözde et oluşmasıdır. Güneş ışığı büyümesine neden olmaktadır. Koreanın üzerine doğru genişlemesi görme kalitesini düşürür. Bulanıklığı neden olur.

Göz Kanlanmasının Nedenleri tedavi edilebilir nedenlerdir. Günlük alışkanlıklarımızı değiştirerek çözülebilecek kanlanma nedenlerinin yanı sıra doktor müdahalesiyle tedavi edilebilecek göz kanlanmaları tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açabilir. Kişisel bakım malzemelerinizin temiz olmasına özen göstermelisiniz. Başkasının kozmetik ürünlerini (göz kalemi, rimel vb.) kullanmadığınız gibi, kendi ürünlerinizin de kullanılmasına izin vermeyiniz. Enfeksiyon, ortak kullanım sonucu yayılabilmektedir.

Kontakt lenslerinizin temizliğine ve saklanmasına dikkat etmelisiniz. Yüzünüzü silmek için kullandığınız havlunun temiz, kuru ve sadece size ait olması da önemlidir. Nemli ortamda bakteriler daha hızlı artmaktadır. Kullandığınız havludan bulaşan mikroplar da kanlanmaya neden olacaktır.

1 yorum:

Önemli Yazılar

Popular Posts

Blogger tarafından desteklenmektedir.