7 Haziran 2016 Salı

Göz Kanlanmasına İyi Gelen Bitkiler

Gözün beyaz renk olan kısmındaki damarların şişmesi veya açılması ile meydana gelen göz kanlanması, her insanın zaman zaman karşılaştığı bir sorundur. Mevsimsel alerjiler, yaralanma, yorgunluk, uzun süre kitap okuma ya da bilgisayar, televizyon ekranına bakma gibi sebeplerden dolayı gözler kanlanabilmektedir. Ancak glokom, korneal ülser gibi ciddi göz hastalıkları da göz kanlanmasına yol açabilmektedir. Bu nedenle uzun süre geçmeyen göz kanlanmaları varsa, doktora görünmenizde fayda var.

Kanlanmayla birlikte göz çevresinde kızarıklık, şişkinlik, kaşıntı, kuruluk, ağrı ve bulanık görme gibi rahatsızlık veren şikâyetler görülebilir. Büyük olmayan bir - iki damarın yanı sıra kızarıklığın ciddiyeti göz akını ne kadar kapladığına bağlı olarak değişebilir.

Gözün kanlanması yaşatacağı rahatsızlık ve görme sıkıntıları sebebiyle kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyebilmektedir. Birçok kişi göz kanlanmasını önemsememektedir ancak bu durumun basit bir sebebi olacağı gibi ciddi hastalıkların da habercisi olabileceğinden dikkate alınması gereken önemli bir konudur. Doktorun önereceği uygulamalar ve ilaçların dışında göz kanlanmasına iyi gelen bitkiler de doğal tedavi yöntemleri arasındadır.

Göz kanlanmasına iyi gelen bitkiler arasında halk arasında en bilineni çay pansumanıdır. Cilt güzelliğiniz için en doğal yöntem salatalığın göz sağlığı için de katkısı büyüktür. Günde iki kez 15 dakika göz kapağının üzerinde tutulabilir. Doğal papatya suyunun gözleri rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır. Kaynamış olan suya bir tatlı kaşığı kurutulmuş papatya çiçeği koyarak 5 dakika bekletilir ve ardından göz kapaklarına uygulanır.

Rezene tohumları da kızarıkları tedavi ederek alerji ve enfeksiyonları yok edebilir. Bir çay kaşığı rezene tohumu 5 dakika kadar kaynatılır, ılıdıktan sonra gözlere pansuman yapılır. Gül suyu ve gül yaprağı gözleri harika şekilde tedavi edicidir. Su dolu bir cezvenin içine bir çorba kaşığı kadar taze gül yaprağı katılarak kaynatılır, sonra güller süzülmeden alınarak göz kapağına konulur ve bir düre bekletilir.

Göz çevresine kısa süreli buz uygulaması veya soğuk suyla gözleri yıkamak da göz damarlarını rahatlatabilir. Bu tür göz kanlanmasına iyi gelen bitkiler ile evde kendi yöntemlerinizle göz çevresini rahatlatabilirsiniz ancak uzun süren kızarıklığınız varsa ciddi hastalık tehlikesine karşı mutlaka bir doktora görünmelisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Önemli Yazılar

Popular Posts

Blogger tarafından desteklenmektedir.