7 Haziran 2016 Salı

Göz Kanlanması İçin Uygulamalar

Göz kanlanması değişik sebeplerden olabilir. Klimalı ortamlar, uykusuzluk, bilgisayar başında fazla oturma, yakından televizyon seyretme, aşırı sıcak ya da soğuk ya da tozlu havalar, gözün yüksek ışığa maruz kalması, alerji gibi daha basit nedenlerin yanı sıra troid, kornea ülseri, konjonktivit, üveit, göz tansiyona bağlı göz damarlarının çatlaması gibi önemli rahatsızlıkların da belirtisi olabilir.

Gözün görünen göz akı kısmındaki damarlarda kan toplanmasıyla damarlar şişmesi veya açılması sonucu gözde kırmızı bir görüntü ortaya çıkar. Bu görüntü göz kanlanması olarak bilinir. Göz kanlanması için uygulamalar vardır ama sebebi bilinmiyorsa doğru teşhis ve tedavi için mutlaka bir doktora başvurulması gerekir.

Eğer göz kanlanmasının yanı sıra gözlerde batma, ağrı, şişme, çift ya da bulanık görme, ışık hassasiyeti de oluşursa acil tedavi gerekmektedir. Tedavi kanlanma sebebinin ne olduğuna göre farklılık gösterir. Bir hekime başvurup sebebini öğrendikten sonra evde doğal olarak yapabileceğiniz göz kanlanması için uygulamalar bulunmaktadır. Bunlardan bir kaçını örnek vermek gerekirse;

 - Yüzünüzü soğuk su ile yıkayın. Bu göz şişliğinizi indirmenizi sağlayacaktır.

 - Böyle bir zamanda Makyaj yapmayın, kontakt lens kullanmayın.

 - Gözlerinizi yüksek güneş ışığına maruz bırakmayın. Eğer çıkmanız gerekiyorsa güneş gözlüğü ve gölgelikli şapkalar kullanın.

 - Eğer gözde kaşıntı varsa ellerinizi gözlerinizden uzak tutmaya çalışın. Gözlerinize dokunmayın.

 - Gözlerinizi mikroplardan ve alerjenlerden uzak tutmaya çalışın.

 - İnce bir havluya sarılı buzlu soğuk kompres, poşet çay, salatalık kabuğunu gözünüzde 4-5 dakika bekletin. Bunu günde 3 defa uygulayabilirsiniz.

 - İnce bir göz pamuğuna Gül suyu döküp gözünüzü silin. Unutmayın; Hindistan’da gül suyu, göz damlası şeklinde gözleri temizlemek için kullanılan bir antiseptiktir.

- Uzun süre bilgisayar başında oturmaktan, yakın televizyon seyretmekten kaçının. Eğer uzun süre bilgisayarla çalışmak zorundaysanız aktivitenize ara verip 20 dakika boyunca gözünüzü kapatıp dinlendirmeyi unutmayın.

- Göz kuruluğunu gidermek için en az günde 8 bardak su için.

- Bulunduğunuz ortamdaki havanın kuru olmasından kaçının. Kalorifer üzerine koyacağınız 1 bardak su veya bir soğuk buhar makinasıyla bunu çözebilirsiniz.

- Gözünüzü kırpmayı unutmayın. Göz kuruluğunun kaynağı ince bir işle ilgilenirken kırpmayı unuttuğumuz gözlerdir.

Bunlar evde uygulayabileceğiniz basit göz kanlanması için uygulamalar, diğer tıbbi acil müdahaleler için öncelikle hekiminize görünmeyi ihmal etmeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Önemli Yazılar

Popular Posts

Blogger tarafından desteklenmektedir.