5 Haziran 2016 Pazar

Göz Kanlanması İçin Öneriler

Göz kanlanması göz akı tabakasındaki damarların şişmesiyle meydana gelen kızarıklıklardır. Göz kızarıklığının nedenleri genel olarak; uzun süren uykusuzluk, çok fazla bilgisayar karşısında zaman geçirmek, televizyonu yakından seyretmek veya kişide bulunan alerji de olabilir… Göz Kanlanması İçin Öneriler uyku düzeninize dikkat edin. Bol sıvı tüketmeyi ihmal etmeyin ve gazete, kitap, dergi vs. gibi şeylere çok yakından bakmayın.

Göz Kanlanmasının Bazı Nedenleri:

 Korneal Ülser: Görme yetisini tehdit eden önemli rahatsızlıklardandır. En kısa zamanda tedavi edilmesi gerekir. Göz kanlanması belirtilerinden biri de budur. Ekseriya göz ağrılarınız oluyorsa, gözünüzde akıntı ve görmede azalma varsa bir an evvel doktora görünmenizde fayda vardır.

 Soğuk Algınlığı ve Nezle: Göz kanlanması burun akıntısıyla birlikte görülüyorsa soğuk algınlığı veya nezleye delalet eder. Göz kanlanması, sinüs enfeksiyonundan veya sinüs (sümükler) dolmasından dolayı oluşur.

Hamilelik: Hamilelikle birlikte birçok hormonal değişiklikler olur. Bunlardan bazısı gözlerin kızarması ve kanlanmasına neden olur. Bunun yanı sıra gözde kuruluk, kaşıntı ve ışığa karşı daha hassas olunması gibi durumlarda görülebilir. Hamilelik sürecinde oluşan bu hormonal değişimler gözde kuruluğa, kanlanmaya neden olur. Ama tüm bunlar geçicidir ve doğumdan sonraki haftalarda gözleriniz evvelki halini alır.

Sigara İçmek: Sigaranın bedenimizde zarar verdiği yerlerden biri de gözlerdir. Sigara ne yazık ki göz kuruluğuna, kanlanmasına ve kaşıntıya neden olmaktadır.

Göz Kanlanması İçin Öneriler, sigarayı bırakın, bol bol sıvı tüketin, kullandığınız kontakt lens var ise doktorunuz aracılığı ile kontrollü bir şekilde kullanın… Ayrıca Göz Kanlanması İçin Öneriler doğal tedavi yöntemleri de vardır. Dilersiniz alt başlıklar halinde yazalım…

Salatalık ve Gül Suyu: Salatalığı dilimler halinde ya da gül suyuna batırdığınız pamuğu göz kapaklarınızın üzerinde yaklaşık on beş dakika bekletin. Bunu günde iki defa düzenli bir şekilde yapmayı ihmal etmeyin.

Dikkatli Olun: Gözlerinizi güneş ışınlarından korumaya çalışın. Çok sıcak havalarda dışarıda fazla durmayın ya da güneş ışınlarından korunacağınız gözlükler satın alın.

Bol Bol Su: Göz kuruluğunun kanlanmaya neden olduğunu öğrenmiştik. Bundan neden bol bol su tüketip sıvı dengenizi koruyun. Günde yaklaşık sekiz bardak su tüketmeyi ihmal etmeyin.

Alerjilere Dikkat: Alerjinizin olduğunu bildiğiniz şeylerden; polen, hayvan tüyler vs. bunlardan uzak durun.


0 yorum:

Yorum Gönder

Önemli Yazılar

Popular Posts

Blogger tarafından desteklenmektedir.