6 Haziran 2016 Pazartesi

Göz Kanlanması Nasıl İyileşir?

Göz kanlanması gözakı tabakasında bulunan damarların şişmesiyle oluşan kızarıklıklardır. Göz kanlanmasının nedenleri genel olarak; göz yorgunluğu, kişide bulunan alerji ve kontakt lenslerin aşırı kullanımı sonu meydana gelir. Göz kanlanması nasıl iyileşir, tüm bunların yanı sıra inebe yangısı veya glokom hastalığı gibi ciddi göz rahatsızlıklarının neticesi de olabilir. Eğer göz kanlanması uzun sürüyor ve sizi tedirgin ediyorsa, git gide daha kötü bir hal alıyorsa tedavi için bir göz doktoruna gitmekte yarar var.

Göz Kanlanmasının Bazı Nedenleri:

Alerji: Göz kanlanması siz de alerjik de olabilir. Polen, hayvan kepeği bazı toz ve kimyasallar vücudumuza temas ettiğinde bağışıklık sistemimiz bu alerjenlere histamin salgılayarak karşılık verir. Bundan neden kan damarları genişler ve gözler kızarıp, sulanır. Bu Göz Kanlanması Nasıl İyileşir diyorsanız, hassas olduğunuzu bildiğiniz alerjenlerden sakınıp ya da doktorunuza giderek çeşitli göz damlaları ile bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Göz Kuruluğu: Göz bezlerinin yeterli gözyaşı üretememesinden kaynaklanır. Göz kuruluğu göz yüzeyinin iltihaplanmasına yol açar ve gözün kırmızı bir renge bürünmesine neden olur. Bu göz kuruluğunu tedavi etmek için yapay gözyaşı damlaları kullanabilirsiniz.

Kontakt Lensler: Göz kanlanmasının nedenlerinden biri de kontakt lenslerin aşırı kullanımıdır. Lenslerin bakımının yapılmaması, aşırı kullanımı göze zarar verip, tahriş etmektedir. Bundan neden gözlerde kanlanma meydana gelmektedir. Kontakt lensler münasebetiyle oluşacak problemleri en aza indirgemek için temiz tutunuz ve doktorunuzun yönlendirmesi ile zamanında lensleri değiştirmek pek mühimdir.

Bunların yanı sıra, çok fazla sigara kullanmak, hamilelik, soğuk algınlığı, nezle, yetersiz uyku ve vitamin eksikliği belirtileri de olabilir. Peki, tüm bunlara karşın Göz Kanlanması Nasıl İyileşir gelin buna bakalım…

Üstte saydığımız nedenlerin çeşitliliğine göre değişir tedavi yöntemleri. Ama siz doktora gitmeyi yine de ihmal etmeyin. Göz Kanlanması Nasıl İyileşir, bazı doğal tedavi yöntemleri de vardır. Şöyle ki, gözünüze soğuk kompres uygulayın. Yüzünüze bol bol su çırpın, gözünüze çay poşeti koymayı ihmal etmeyin. Bunun yanı sıra, alerjiniz olan şeylerden kaçının, bol bol su için veya kanlanan gözünüzü sütle ıslatarak hem rahatlayabilir hem de oluşan kanlanmayı en aza indirgeyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Önemli Yazılar

Popular Posts

Blogger tarafından desteklenmektedir.