5 Mart 2015 Perşembe

Göz Kuruluğu Bulanık Görmeye Neden Olur mu?

Bulanık görüşün en büyük sebeplerinden birisi göz kuruluğudur. Sizde olabilir mi? Dr. Taylor'a göre eğer görüşünüz göz kırptıktan sonra netleşiyorsa göz kuruluğuna sahip olabilirsiniz.
Görüşünüz net olabilmesi için korneanızın yeteri kadar ıslak olması gerekir. Eğer yeterince göz yaşı üretemiyor, ya da gerekli kalitede olmayan göz yaşları üretiyorsanız, korneanızın üstündeki hücreler pul pul olmaya başlar. Dr. Taylor'a göre kornea kuruduğu zaman ortaya çıkan görüntü yağlanmış bir camdan bakmak gibidir.
Göz kuruluğu bazı ilaçlardan veya alışkanlıklardan kaynaklanıyor olabilir. Okumak, video oyunları, Tv izlemek ve bilgisayarda çalışmak kuruluğa sebep olabilir çünkü göz kırpma hızınızı düşürür. Bunun için "20-6-20" kuralını uygulayabilirsiniz. Bu aktiviteleri gerçekleştirdiğiniz her 20 dakikada bir 6 metre ötedeki birşeye 20 saniye bakın.
Eğer gözleriniz hala yorgun ve kumlu bir görüntüye sahipse göz damlası kullanabilirsiniz. Fakat kullanacağınız damlayı bir doktora danışmayı ihmal etmeyin çünkü kuruluğun sebebi romatizmal artrit, lupus ya da tiroid hastalıkları dahi olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Önemli Yazılar

Popular Posts

Blogger tarafından desteklenmektedir.