21 Aralık 2015 Pazartesi

Göz Sulanması ve Beraberindeki Ağrı Kötüye İşarettir.

Göz kanlanmasında görme kalitesinde azalmayla birlikte ağrı ve sulanma var ise şayet bu kesinlikle acil bir durumdur. O yüzden tedavisi altta yatan etkene göre yapılmalıdır. Gözümüzde yabancı cizim var ise şayet kesinlikle cismin bir göz doktoru tarafından çıkartılması gereklidir, sakın kendiniz gözünüze batan yabancı cismi çıkartmayı denemeyin aksi taktirde daha büyük felaketlere sonuç doğurabilir. Göz doktoru muayenesinde cismi 5 dakikalık kısa bir operasyonla yerinden acısız bir şekilde çıkartabilmektedir.

Genellikle göze cisim kaçmaları Türkiye’de sanayi bölgelerinde, demir, aleminyum, plastik vb. iş yerlerinde maskesiz iş yapılması yüzünden olmaktadır. Göz önemlidir maskesiz asla çalışmayın işvereniniz ne derse desin kesinlikle maske kullanın.

Eğer ani göz tansiyonu varsa tansiyonun düşürülmesi ve tedavi edilmesi gerekmektedir. Üveitlerde gerekli tedavinin yapılması ardından da sistemik rahatsızlıkların araştırılması lazım. Ultraviyole yanıklarında göze uygun ilaçlar eşliğinde belli bir süre kapatılıp bekletilmesi gerekebilir.

Göz kızarıklığı na neden olan olay göze kimyasal her hangi bir sıvının (evde çamaşır suyu, tuz ruhu, temizlik malzemeleri, iş yerinde silikonlar, yakıcı maddeler yine aynı şekilde temizlik maddeleri ve kimyasallar) sıvı veya gaz olabilir ilk yapılacak iş saniyeler içerisinde bakın bu çok önemli saniyeler içersinde gözün ve çevresinin bol suyla yıkanması sonrasında ise en yakın sağlık merkezine gidilmesi gereklidir.

Kontakt lens kullanıcılarında kanlanma ve ağrı oluyorsa eğer lens kullanımını kesip en kısa zamanda göz muayenesi yapmaktırmak önemlidir. Alerjik durumlarda da güneş gözlüğü ve gölgelikli şapka kullanılması önerilir. Şiddetli alerjik reaksiyonların tedavisine kısa süre içerisinde başlanması gerekir.

Geçmiş olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Önemli Yazılar

Popular Posts

Blogger tarafından desteklenmektedir.