6 Haziran 2016 Pazartesi

Göz Kanlanması Nasıl Geçer?

Göz kanlanmasının nedenleri nelerdir? Göz kanlanması nasıl geçer? Göz kanlanması ciddi bir rahatsızlık mıdır ve ciddi bir rahatsızlığın belirtileri midir? Ekseriya birçok insanın yaşadığı göz kanlanmasının çeşitli nedenleri vardır. Bilinen en genel nedeni göz kurumasıdır. İnsan doğası gereği istemsizce de olsa hemen her saniye gözlerini kırpmaktadır.

Ama bazı durumlarda; kitap, dergi, gazete vs. ve özellikle bilgisayar yahut telefona odaklanırken göz kırpmalar en aza iner. Çünkü insan bir şeye pür dikkat odaklandığında göz kırpmayı ihmal etmektedir. Yeterince gözleri kırpmamak göz kurumasına, batmasına ve kanlanmasına neden olmaktadır.

Göz kanlanmasının nedenleri yalnızca bu saydıklarımız değildir bazı nedenleri daha vardır. Kullandığınız lens de göz kızarıklığına neden olabilir. Lenslere gerekli bakımı yapmayan kişilerde göz batmaları ve kanlanmaları meydana gelebilir. Ayrıca göz kapaklarının altında – üzerinde bulunan kirpiklerin kepeklenmesi nedeniyle de göz kanlanabilir. Pek ala Göz kanlanması nasıl geçer, gelin bu soruların yanıtına bakalım.

Göz kanlanmasının geçmesi için eğer bilgisayar karşısında ara vermeden uzun uzun oturuyorsanız, kitap yahut televizyon gibi sabit baktığınız ve göz kırpmayı dahi unuttuğunuz bu gibi şeylere on beş dakika, yarım saat aralar verilip gözler dinlendirilmeli ve kapatılıp açılmalıdır. Bunun yanı sıra gözleri yeterince kırpmayan, bilgisayar başında masa başında herhangi yazı okurken işi gereği uzun zaman geçiren kişiler göz kırpmalarına dikkat etmeli, bunu alışkanlık haline getirmelidir.

Bunun dışında Göz kanlanması nasıl geçer diyorsanız, güneş ışınlarının gözlerinizi almamasına dikkat edin, gerekiyorsa gözlük kullanabilirsiniz. Alerjinizin olduğu; polenler, hayvan tüyleri vs. gibi şeylerden uzak durmaya, korunmaya dikkat edin. Göz kuruluğunun neden olduğu kanlanmalara karşın bol bol sıvı tüketmeyi ihmal etmeyin. Günde en az bir buçuk litre su tüketmeye gayret gösterin.

Eğer gözleriniz tüm üsttekilere karşın kanlanmaya ve batmaya devam ediyorsa doktora görünmekte fayda vardır. Belki gözlerinizde ciddi rahatsızlıklar olabilir ve bu durum ihmal etmeye gelmez. Çünkü bazı kanlanmalar bitkisel, doğal yöntemlerle değil ufak damla ile de geçirilebilir. Son olarak eğer ki gözleriniz kirpik kepeklenmesinden neden kanlanıyorsa, gözlerinizi doğal sabun yahut kimyasal barındırmayan şampuanlarla yıkayabilirsiniz.

Tüm bu doğal yöntemlere karşın gözlerdeki kanlanma devam ediyorsa şayet, doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz. Çünkü en iyisiniz doktorlar bilir ve bilimsel – tıbbi yöntemlerle hastalığınıza tedavi uygulanabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Önemli Yazılar

Popular Posts

Blogger tarafından desteklenmektedir.