6 Haziran 2016 Pazartesi

Göz Kanlanması Hastalık Belirtisi midir?

Göz kanlanması hastalık belirtisi midir ve ne gibi sorunlara yol açabilir bir bakalım. Göz yüzeyindeki damarların genişleyip kan toplamasıyla göz kanlanması dediğimiz durum meydana gelir. Çoğunlukla sebebi bir hastalık kaynaklı değildir ve bir kaç gün dinlenme ile kendiliğinden geçer.

Göz kanlanması oluşturan bazı basit nedenleri tozlu ortamda bulunma, makyaj gibi sebeplerle gözde oluşan tahriş, göz kuruluğu, güneş ışınlarına maruz kalma veya alerji olarak sayabiliriz. Kanlanma tedavisine başlamadan önce ilk yapılması gereken göz kanlanmasının kaynak nedenini tespit etmek olmalıdır. Göz kanlanmasının sebebi ne olursa olsun kişi bir doktor muayenesinden geçene kadar da göz mikroplardan uzak tutulmalıdır.

Göz kanlanması hastalık belirtisi midir sorusunun cevabı bir doktor muayenesinden geçmeksizin cevaplanamaz. Göz kanlanmasının ciddi bir sebepten kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak da çok kolay bir iş değildir. Göz kanlanması eğer uzun süre bilgisayara bakma veya yüksek tansiyon gibi durumlar sebebiyle oluşmamışsa ilk akla gelen göz damarlarında oluşmuş olan bir iltihap habercisi olduğudur.

Gün geçtikçe yaygınlaşan lens kullanımı birçok kişinin herhangi bir eğitim almaksızın keyfi olarak da lens kullanımına başlamasına neden olmuştur. Lens kullanımı sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Özellikle titiz bir kullanım sağlanmadıkça göz de çok büyük hastalıkları ortaya çıkarabilir. Göz kanlanması da bilinçsiz lens kullanımı sonucu gözün mikrop kapması ve göz damarlarında iltihap oluşması sonucu meydana gelmiş olabilir.

Göz kanlanması hastalık belirtisi midir? Genellikle hayır fakat bu, göz kanlanmasının hiçbir zaman bir hastalık emaresi olmadığı anlamına gelmez. Uzmanlara göre sık aralıklarla gözde meydana gelen kanlanma enfeksiyon, tiroit hastalığı ve romotalojik hastalıkların habercisi olabilir. Çoğu zaman önemsiz olarak görülen göz kanlanması rahatsızlığı aslında sırf göz bölgesinde meydana geldiği için bile derhal bir doktora görünmeyi zorunlu kılmaktadır.

Bilindiği üzere göz vücudumuzdaki en hassas organlardan biridir. Ve bizim önemsiz gördüğümüz göz kanlanması çok ciddi hastalıkların sinyallerini bize veriyor olabilir. Bu nedenle bu rahatsızlıkla karşılaştığımızda nasıl olsa geçer diye düşünerek sorunu ertelememeli gecikmeksizin bir uzman doktora da görünmeliyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Önemli Yazılar

Popular Posts

Blogger tarafından desteklenmektedir.